Konflikten i Gaza

Konflikten mellom Palestina og Israel engasjerer mange. Konflikten er kompleks, har mange nyanser og jeg har (heller)ikke noen forslag til varig løsning.

De kristne i norge engasjerer seg også- på alle sider. Den norske Kirkes ledere har sendt brev til den israelske ambassaden og ber om at israelske mundigheter må gjøre hva som står i deres makt for å stoppe den humanitære katastrofen i Gaza. De skriver også at Israel har, i kraft av sin militære styrke, et særlig ansvar for de enorme tap av menneskeliv. Biskop emeritus Gunnar Stålsett tar også bladet fra munnen og ber om at blodbadet i Gaza må stanses. Stålsett kritiserer også kristne som forsvarer drap på uskyldige sivile. Nestleder i Forening Med Israel For Fred, Gabriel Edland er ikke akkurat enig og han kaller Ståsett for ond.

Jeg synes det er bekymringsfullt at en del kristne isolerer Israel mot kritikk fordi de har en oppfatning av at Israelere er Guds utvalgte folk. Preses blant biskopene, Olav Skjevesland sier at de trenger hjelp til å sortere mellom Israel som teologisk størrelse og Israels som moderne militærmakt, som går fram på en måte som synes å være helt ute av proporsjoner.

Mens debatten tilspisser seg her til lands, og det meldes om demostrasjoner med påfølgende gatekamper i Oslo, fortsetter Israel bombingen i Gaza. Vårt medlemsskap i facebookgrupper og deltakelse i fredsdemonstrasjonen her langt nord har i grunn ikke noen direkte virkning på Israels politikk, men er kanskje en viktig solidaritetserklæring for det palestinske folk.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s